Clover

Classic

Type:

Alcoholgehalte:

Herkomst:

Regio:

Producent:

Flesinhoud:

Verkoopprijs:

Gin

40% vol.

België

Antwerpen (Kalmthout)

The House of Clover

500 ml.

37 euro

Over deze gin

Een origineel en typisch Belgisch product, dat zich onmiddellijk na lancering in 2015 stevig heeft gepositioneerd op de ginmarkt. Direct lokaal succes vinden en wereldwijd grip krijgen tot in Japan, je moet het maar doen!

 

Een zorgvuldige selectie van de beste jeneverbessen en een destillaat uit graan en suikerbieten zorgt voor de basis van deze Clover Gin. Handgeplukt fruit en natuurlijke botanische ingrediënten worden enkele dagen gemacereerd alvorens ze de koperen pot ingaan. De aanwezigheid van klaver maakt van deze ambachtelijke gin een bijzonder product. De verrassende combinatie van peer en lavendel is uiteindelijk toegevoegd en zorgt voor een zachte smaak en een fris parfum. Op lavendel na komen alle ingrediënten uit eigen land. Dit resulteerde tot een unieke gin, delicaat en hoopvol zoals de klaverbloem.

 

Clover gin heeft een grote smaakdiepte met een florale twist. Hiervoor worden 11 plantaardige ingrediënten gebruikt. Frisse tonen van kardemom, infusies van korianderzaad en zwarte peper worden gebalanceerd met klaver, lavendel en jeneverbes. Veelzijdig en uitgebalanceerd, zacht en licht zoet, met het vermogen om ook niet-gin-drinkers aan te spreken. 


Ingrediënten (11)

 

- Jeneverbes

- Kardemom

- Klaverbloem


- Korianderzaad

- Lavendel

- Peer

- Zwarte peper


- …

 

Over de producent

De zussen Nanouck, Charlotte en Ann-Sophie groeiden op ten noorden van Antwerpen, vlakbij de Kalmthoutse Heide. Omringd door de eindeloze natuur had deze plek een enorm grote invloed op de drie zussen. Hier werd hen ook alles over kruiden, bloemen en specerijen aangeleerd door hun moeder. Ondertussen hebben ze het ouderlijk huis reeds verlaten, maar om elkaar niet uit het oog te verliezen komen ze nog geregeld terug naar de mooie locatie om er feestjes te geven. Zo ontstond ook het idee om een eigen gin te ontwikkelen. De inspiratie voor deze gin vonden ze in eigen achtertuin, bij de ochtenddauw van de Kalmthoutse Heide en de geur van klaver in de omliggende paardenweiden.

 

Het klaverblad in het Clover Gin logo staat symbool voor de familieband, de link met de natuur en geluk. De drie bladeren van de klaver vertegenwoordigen ook de 3 zussen, elk een individu, maar verbonden door één stengel. Het minimalistische design van de fles en het promotiemateriaal hebben een duidelijk vrouwelijke touch. Voor hun glazen, onderzetters en herbruikbare rietjes focussen ze dan weer op duurzaamheid.

 

Nadat ze in 2015 de eerste Clover gins produceerden, lanceerden de zussen twee jaar later Lucky N°4 gin en in 2020 ook een niet-alcoholische versie. Ondertussen reizen ze ook met hun prachtig gerestaureerde vintage Clover-truck door gans België om feesten en evenementen te voorzien van de lekkerste cocktails met hun Clover gins.


Website van de producent

www.clovergin.com


Perfect serve

GIN-TONIC

Vul een tumblerglas met ijsblokjes en overgiet met 5 cl. Clover gin.

Verdeel dit met 15 cl. premium tonic water en vul het glas verder aan met enkele jeneverbessen.

Voeg eventueel wat zeste van citroenschil toe om het op smaak te brengen.

Om het geheel wat pittigheid te geven, kan je ook enkele korianderblaadjes of een fijn schijfje gember toevoegen.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon

©2019 Boozt Tasting & Serving is een handelsmerk van Leitmotiv BV

0
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle