Cockney's

Premium Gin

Type:

Alcoholgehalte:

Herkomst:

Regio:

Producent:

Flesinhoud:

Verkoopprijs:

Gin

44,2% vol.

België

Oost-Vlaanderen (Aalst)

Stokerij VdS

700 ml.

40 euro

Over deze gin

Cockney’s Premium Gin is de oudste gin van Belgische origine. Deze gin is gebaseerd op het originele recept uit 1838 dat enkel jeneverbes, koriander en gentiaan bevatte. Aangevuld met 15 zorgvuldig geselecteerde ingrediënten heeft Cockney’s Premium Gin een tweede leven gekregen in de nazomer van 2013.

Het alcoholpercentage werd verhoogd van 38 naar 44,2% en de drievoudige destillatie zorgt voor de relatief zachte smaak waar de makers naar streefden. Naast onder meer jeneverbes, koriander en engelwortel zijn het vooral komijn, paradijszaad, pompelmoes en bittere sinaas die Cockney’s Premium Gin zijn smaak geven.Dit maakt hem vandaag tot een gin met delicate citrustoetsen en een licht-kruidige afdronk die ook nog eens lang in de mond nazindert.


Ingrediënten (18)

 

- Bittere sinaasappel

- Engelwortel

- Gentiaan

- Jeneverbes

- Komijn

- Koriander

- Paradijszaad

- Pompelmoes

- Yuzu

- Zoethout


- …

 

Onderscheidingen

- 2015 - San Francisco World Spirits Competition - Silver Medal

- 2016 - Tequila City (Mexico) Spirits Selection - Grand Gold Medal

 

Over de producent

Het verhaal van Cockney’s Gin brengt ons terug naar het jaar 1838. Een ingeweken jeneverstoker uit Londen startte een distilleerderij in de Gentse Lange Violettestraat waar hij Cockney’s gin boven het doopvont hield.

Toen de Britse avonturier het hier voor bekeken hield en terugkeerde naar Engeland werd de productie overgenomen door ene Jules De Brabandere. De man besloot zich echter meer en meer toe te leggen op het organiseren van bokswedstrijden en zijn interesse in het distilleren verminderde geleidelijk.

De stokerij kwam in handen van de familie Hoste, die drie generaties lang gedistilleerde dranken stookt. In de jaren 90 was Cockney’s vooral gekend om zijn vruchtenjenevers en houtgelagerde distillaten. De familie Hoste was de laatste familie die de stokerij beheerde. Al was hij nooit helemaal van het toneel verdwenen, toch belandde Cockney’s Gin decennialang op de achtergrond.

 

Jan Maarten Willems, Tom Heeremans en Roel Corthals zagen van meet af aan een enorm potentieel in Cockney’s Gin.

De 3 vrienden gingen een samenwerking aan met Luc Waterschoot, de eigenaar en stoker van de Aalsterse stokerij VdS, die indertijd de merknaam en de originele receptuur van Cockney’s Gin wist te verwerven.

 

Naast een rijke geschiedenis heeft deze gin ook een ongelooflijk lekkere smaak. Bij het bijna 200 jaar oude recept, dat oorspronkelijk slechts uit 3 ingrediënten bestond, werden 15 smaakmakers toegevoegd. Het resultaat is een pittige én verfrissende gin met ziel en een rijke geschiedenis. Cockney's Gin is meer dan ooit terug, deze keer om nooit meer weg te gaan...

 

De naam Cockney verwijst naar de bijnaam die werd gegevens aan de Londense hardwerkende arbeidersgemeenschap ten noorden van de Tower Bridge en de Theems. De stempel van Cockney kreeg je als je geboren bent binnen de gehoorsafstand van Bow Bells, de klokken van St-Mary-Le-Bow kerk. De bow-bell figureert op het design van de tradionele groene fles, met daarboven de baseline “Bottled in Friendship”.


Website van de producent

www.cockneysgin.com


Perfect serve

GIN-TONIC

Vul een groot ballonglas tot de helft met ijsblokjes. 

Verdeel hierover 50 ml. Cockney’s Premium Gin

Een kruidige tonic zal de smaak van de gin breken dus vul je de gin best aan met een 15 cl. neutrale tonic. 

Op zichzelf heeft Cockney’s Premium Gin voldoende smaak, kruidigheid en geur van citrus is voldoende aanwezig.

Perfect dus om te serveren met enkel ijs en tonic!

Extra garnituur is echt niet nodig… proost!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon

©2019 Boozt Tasting & Serving is een handelsmerk van Leitmotiv BV

0
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle