Fields of Flanders

Dry Gin

Type:

Alcoholgehalte:

Herkomst:

Regio:

Producent:

Flesinhoud:

Verkoopprijs:

Dry Gin

44% vol.

België

Ieper (West-Vlaanderen)

Gregory Minne

500 ml.

46 euro

Over deze gin

Fields of Flanders Gin is een artisanale Belgische gin met een 20-tal botanicals. Traditionele gin-botanicals worden aangevuld met handgeplukte bio-kruiden uit de Vlaamse velden. De bio-kruiden  en seizoensgevoelige producten zoals hop, vlierbloesem en aardbeien worden afzonderlijk gestookt. Daarna gaan deze nog een keer samen de ketel in met alle andere botanicals en worden vervolgens voor een tweede keer opgestookt. Fields of Flanders Gin heeft een alcoholgehalte van van 44%, smaakt lekker kruidig en verfrissend met florale en lichte citrus ondertonen en heeft een zachte afdronk.


Ingrediënten (20)

 

- Aardbeien

- Brandnetel

- Gember

- Hop

- Jeneverbessen

- Kardamom

- Laurierblad

- Munt

- Rabarberwortel

- Rozemarijn

- Salie

- Vlierbloesem


- …

Onderscheiding

 

- 2019 - IWSC International Wine and Spirits competition Londen - Silver Medal

 

Over de producent

Fields of Flanders Gin is het resultaat van een samenwerking tussen de familie Minne uit Ieper en de Basset Craft Distillery, de enige nog overgebleven West-Vlaamse distillerij. Deze gin is een product van exceptionele kwaliteit en bevat het beste wat de Vlaamse velden te bieden hebben. Traditionele gin-botanicals worden geinfuseerd met handgeplukte lokale bio-kruiden en zorgvuldig geselecteerd fruit. Deze ingrediënten worden door de Basset Craft Distillery op een ambachtelijke manier samengebracht tot een fantastische gin.

 

Fields of Flanders Gin verwijst niet alleen naar de gebruikte ingrediënten maar is ook een eerbetoon aan het historisch oorlogsverleden van de Westhoek. Elke fles Fields of Flanders gin is dan ook een respectvolle herinnering aan de gruwelijke gebeurtenissen die tijdens Wereldoorlog I in de regio plaatsvonden. De rode klaproos als symbool en de woorden “Respect", "Remembrance" en "Peace" staan ​​afgebeeld op de fles.


Over Flanders Fields en de klaproos

Flanders Fields is de plek waar het Duitse leger tijdens Wereldoorlog I oog in oog kwam te staan met geallieerde strijdkrachten. In 1915 schreef de Canadese luitenant-kolonel John McCrae het beroemde gedicht "In Flanders Fields”. Hij was arts bij de Canadese strijdkrachten in België en schreef het gedicht nadat hij getuige was geweest van de dood van zijn vriend tijdens de 2e Slag bij Ieper. Hierin beschreef  hij de symboliek van bloedrode klaprozen die te midden van de zwaar gebombardeerde velden bloeiden.


Website van de producent

www.fieldsofflandersgin.be


Perfect serve

GIN-TONIC

Vul een ballonglas tot de rand met ijs en roer tot het glas gekoeld is.

Giet het overtollige water weg en vul het glas met 2 grote ijsbollen (the bigger the better).

Vul aan met 5 cl. Fields of Flanders Gin en overgiet vervolgens met 15 cl. neutrale tonic.

Werk af met een takje rozemarijn en een zeste van citroen of sinaasappel.

Voor een fruitigere (zomerse) variant kan je ook kiezen voor een paar aardbeien en blaadjes munt.

.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon

©2019 Boozt Tasting & Serving is een handelsmerk van Leitmotiv BV

0
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle