top of page

Ginius

London Dry Gin

Type:

Alcoholgehalte:

Herkomst:

Regio:

Producent:

Flesinhoud:

Verkoopprijs:

London Dry Gin

50% vol.

België

Oostduinkerke (West-Vlaanderen)

Spirits By Design

500 ml.

47 euro

Boozt_tubes_ginius_london_dry_gin.png
Boozt_ginius_packshot_frontal.jpg

Over deze gin

Negen zorgvuldig geselecteerde botanicals toucheren rijkelijk het ganse pallet, waarbij vooral lavendel en laurier een uniek en complex karakter geven aan deze London Dry gin. In deze gin ontdek je ook toetsen van verse pompelmoes en limoen, subtiele floraliteit van lavendel, pittigheid van zwarte peper en droogheid van engelwortel. De kruidigheid en aanwezigheid van citrus maakt van deze gin een bom waarbij je onmiddellijk omver geblazen worden.

 

Ginius Gin kan je gerust serveren op een warme zomeravond, maar ook tijdens een kille wintermaanden kan hij je helemaal opwarmen door zijn hoger alcoholgehalte.


Ingrediënten (9)

 

- Engelwortel

- Jeneverbes 

- Laurier

- Lavendel

- Limoen

- Pompelmoes

- Zwarte peper


- …

Onderscheiding

 

- 2016 - San Francisco World Spirits Competition - Goud

- 2016 - San Diego Spirits Festival - Zilver

- 2016 - Brussel - International Taste & Quality Institute - Superior Taste Award

 

Over de producent

Frederik van Duuren had in 2016 het idee om een ​​pure gin te creëren met een authentiek Vlaams ingrediënt dat

in de onmiddellijke omgeving van zijn woonplaats te vinden was. Tenmidden van de duinen in Oostduinkerke wortelt de duindoorn, een plant die goed bestand is tegen het zoute Noordzeewater en het opstuivende strandzand. De zure bessen van de plant vormen de basis van zijn eerste gin: Duingin. Het is dan ook een eerbetoon aan de brute Noordzee.

 

Na het grote succes van Duingin werd besloten om nog enkele gins te produceren. Niet veel later volgen Ginius Gin, Ginger Gin en Oxygin en zo heeft Frederik op relatief korte termijn maar liefst vier gins op de markt gebracht.


Website van de producent

www.duingin.be


Perfect serve

GIN-TONIC

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe.

Schenk 5 cl. Ginius gin in en laat vervolgens 15 cl. neutrale tonic langs een barlepel het glas in stromen.

De barlepel zorgt ervoor dat je tonic lekker bruisend blijft.

Met een schijfje pompelmoes kan je het geheel afwerken maar is niet noodzakeleijk om Ginius gin te doen schitteren.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon
bottom of page