Materia

Earth

Type:

Alcoholgehalte:

Herkomst:

Regio:

Producent:

Flesinhoud:

Verkoopprijs:

Gin

40% vol.

België

Vlaams-Brabant (Halle)

Stokerij ZenneZonde

700 ml.

41,50 euro

Over deze gin

Het gamma van Materia Gin bestaat uit 4 Belgische gins, elk met hun eigen karakter. Ze zijn geïnspireerd door de 4 elementen: aarde, lucht, vuur en water. De Materia Earth, of “grondstof van de aarde” is een fles met groene etiket en met zijn zonnige gouden kleur het buitenbeentje onder de gins. Deze gin staat, zoals zijn naam doet vermoeden, het kortste bij de aarde.

Door het gebruik van moutwijn en door een natuurlijke kleuring door een infuus van eik, krijgt deze gin een prachtige amberkleur. De Materia Earth is heel fris van smaak, met een houterige toets.

 

Het vernieuwende in deze gin zit hem vooral in het feit dat de producent vertrokken is vanuit het standpunt dat ook een gin lekker moet zijn om puur van te genieten. Eventueel met een ijsblokje of rechtstreeks uit de diepvriezer. Ideaal dus als afzakkertje na het eten, voor de televisie, bij een goed boek of een gesprek.

 

Maar de logica zegt ook: een lekker product aangevuld met een lekkere tonic is dubbel zo lekker! De gin is perfect te combineren met een Ginger Ale of met een hele frisse tonic en een schijfje citroen of limoen.


Ingrediënten (20)

 

- Angelica


- Bergamot


- Citroenschil


- Curacaoschil


- Den


- Eikinfuus op moutwijn


- Jeneverbes


- Kamille


- Kaneel

- Kardamom


- Karwijzaad


- Koriander


- Lavendel


- Munt


- Oranjeschil


- Rozenblaadjes


- Rozenbottel


- Steranijs


- Thijm


- Venkel

Onderscheiding

 

2019 - Bartender Spirit Awards - Silver Medal

 

Over de producent

Stokerij ZenneZonde uit Halle (Vlaams-Brabant) is een zeer jonge en ambitieuze stokerij die werd opgericht door Johan Pevernagie.
Nadat hij een cursus “Technicus in de fermentatieprocessen, distilleren en likeuren“ had afgerond, is de Hallenaar beginnen experimenteren met verschillende soorten alcohol en een grote verscheidenheid aan ingrediënten. Na maanden mengen en proeven, vond Johan, midden 2017, de ideale smaken om 4 totaal verschillende gins op de markt te brengen.

Als basis voor deze gins gebruikte Johan 17 dezelfde botanicals (het zou een gin op zich kunnen zijn), die hij verder heeft opgewerkt tot 4 totaal verschillende smaken om elk een eigen karakter te geven. Door de eigengereidheid van de smaken laten deze gins zich niet zo maar in een categorie plaatsen en het is moeilijk om tussen de honderden verschillende merken een vergelijkbare smaak te vinden. Typisch voor deze “New Generation Gins” is dat de smaak van jeneverbes verder op de achtergrond blijft dan bij traditionele gins, maar toch aanwezig is.

 

Alsof 4 lekkere gins niet voldoende zijn om een plaatsje op de markt te veroveren, kocht Johan de rechten van een Amerikaanse artieste om met haar kunstwerken als decoratie de flessen te versieren. De imposante flessen van 700 ml. nodigen uit om vast te nemen en van naderbij te bekijken.
De tekening staat verrassend op de lijmzijde van het etiket en moet dus door de fles en de gin bekeken worden.
Dit zijn niet zomaar flessen om in je barkast te verstoppen, maar wel om, goed zichtbaar als kunstobjecten, op een speciaal plekje uit te stallen.


Website van de producent

www.DoubleZ.eu


Perfect serve

GIN-TONIC

Giet in een groot glas, gevuld met ijsblokjes, 50 ml. Materia Earth gin.

Vul zachtjes, eventueel langs een gedraaide cocktaillepel, bij met 10 cl. tonic.


Je kan hiervoor best Schweppes Premium Tonic Ginger & Cardemon voorzien.


Serveer met een kort rietje tussen het ijs.


Versier tot slot met een mooie krul zeste en/of een half schijfje citroen of limoen.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon

©2019 Boozt Tasting & Serving is een handelsmerk van Leitmotiv BV

0
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle