Moon Gin

Cherry Gin

Type:

Alcoholgehalte:

Herkomst:

Regio:

Producent:

Flesinhoud:

Verkoopprijs:

Geinfuseerde Gin

44% vol.

België

Vrasene (Oost-Vlaanderen)

Odyssey Of Spirits VOF

500 ml.

39,50 euro

Over deze gin

Het alternatief op de originele Moon gin is geïnspireerd door de vrouwen van de makers Tommy De Mulder en Matthew Van Noten.  Tijdens café- en restaurantbezoeken bestelde de vrouw van Matthew steeds roze gins in plaats van hun Moon Gin. Dit kon het duo uiteraard niet laten gebeuren en besloten vervolgens om hun eigen roze variant te maken.

 

Cherry Moon Gin is dus de fruitige variant op basis van de originele Moon Gin. Deze nieuwe gin van Tommy De Mulder en Matthew Van Noten smaakt toch helemaal anders door toevoeging van rood fruit zoals kersen en krieken. De zoete gin bevat tevens een subtiele toets van kaneel en zoethout en is doordrenkt met rozenblaadjes, wat hem een intense en felroze kleur geeft.

Cherry Moon heeft een uitstekende verhouding waarbij de bitterheid en zoetheid van kersen perfect in balans liggen.

Ondanks het relatief hoge alcoholpercentage van 44% bezorgd deze gin absoluut geen branderig gevoel.

 

Bij de meeste rooskleurige, fruitige gins zijn vaak overgeparfumeerd en gesuikerd waardoor ze een zoet mondgevoel geven. 

Niet bij deze gin! Zonder toegevoegde suikers en een alcoholpercentage van 44% is de Cherry Moon Gin dan ook een roze gin als geen ander. Hier werd een roze gin gecreëerd met voldoende complexiteit en balans waarbij zowel de zoetebekken als de traditionele ginliefhebbers aan hun trekken komen.

 

Net zoals bij de originele Moon Gin raakt deze gin, tijdens de distillatie, de maan door de toevoeging van maanmeteoriet aan de botanicals.


Ingrediënten

 

- Amandel

- Basilicum

- Citroengras

- Engelwortel

- Jeneverbes 

- Kaneel

- Kersen

- Korianderzaad

- Krieken

- Rozenblaadjes

- Rozemarijn

- Steranijs

- Zoethout

- …

Onderscheiding

 

- 2019 - World Gin Awards - Gouden medaille

 

Over de producent

Tommy De Mulder en Matthew Van Noten zijn echte ginliefhebbers. Op een warme zomernacht zaten beide heren, tijdens één van hun ginproeverijen, weg te dromen over een eigen gin. Het licht van de volle maan scheen op hun glazen, waarmee de naam van hun gin al meteen beklonken werd.

 

Hun project kreeg meer vorm nadat ze op een veiling een stukje maanmeteoriet op de kop konden tikken. Dit stukje meteoriet wordt tijdens het stoken samen met de botancals in de destillatiekolf gehangen. Uiteraard is dit geen botanical, maar het past wel perfect in het buitenaardse concept Zo komen de alcoholdampen tijdens het destilleren in aanrakingen met het maanmeteoriet waardoor elke druppel van de gin echt in aanraking is geweest met de maan. Het alcoholpercentage van 44° is tevens een knipoog naar het ontstaan van de maan, waarvan vele astronomen zeggen dat dit zo’n 4,4 miljard jaar geleden heeft plaatsgevonden.

 

Na meer dan een jaar van ontwikkeling hebben ze hun product gelanceerd. Qua smaak zijn ze voor hun favoriete botanicals gegaan. Het receptuur werkten ze zelf uit, maar voor het distilleren rekenen ze op de jarenlange ervaring van Stokerij de Moor uit Aalst. 100% puur graandistillaat, vrij van gluten en allergenen, wordt dubbel gedistilleerd in originele koperen alambiek.

.


Website van de producent

www.moon-gin.com


Perfect serve

GIN-TONIC

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe.

Schenk 5 cl. Cherry Moon Gin in en laat vervolgens 15 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen.

Door gebruik te maken van de barlepel houd je je gin-tonic lekker bruisend.

Werk het geheel af met enkele kersjes.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon

©2019 Boozt Tasting & Serving is een handelsmerk van Leitmotiv BV

0
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle