Panda

Organic Gin

Type:

Alcoholgehalte:

Herkomst:

Regio:

Producent:

Flesinhoud:

Verkoopprijs:

Organic Gin

40% vol.

België

Waterloo (Waals-Brabant)

Gin Production SPRL

500 ml.

38 euro

Over deze gin

Panda Gin is een 100% biologische Belgische gin die gebaseerd is op een basisalcohol van lychees. Een subtiele aanwezigheid van kersen zorgt voor een zoete hint die blijft aanhouden gedurende de gehele afdronk. De krachtige smaak van jeneverbessen, het exotische van de lychees en de zoete toets van kersen liggen perfect in balans. Om de ultieme smaakmix te bekomen werden ook nog een aantal florale en intense kruidige botanicals toegevoegd. Hiervoor is de keuze gevalen op basilicum, rozemarijn, sinaasappelzeste en anijs waardoor deze gin ook nog eens een mediterraanse tintje meekrijgt. Tenslotte wordt vers bronwater uit de Hoge Venen aangevoerd om tot het eindproduct te komen.

 

Na het openen van de fles wordt je onmiddellijk verwend met een prachtig boeket aan florale geuren. Panda Gin bevat 0% suiker, er werden geen additieven toegevoegd en is volledig vrij van GGO's en alle soorten allergene elementen. Om de volledige kracht van zijn geuren te kunnen ervaren, geniet je Panda Gin het best puur natuur. Maar uiteraard is hij ook een ideale basis voor de klassieke gin-tonic of om je cocktails een zomerse twist te geven met zijn heerlijke lycheesmaak.


Ingrediënten (7)

 

- Basilicum

- Chinese Steranijs

- Jeneverbes 

- Lychee

- Rozemarijn

- Sinaasappelzeste

- Zure kers

Onderscheiding

 

- 2018 - ITQI 2018 (International Taste and Quality Institute) - 2 gouden sterren

- 2020 - CWSA (China Wine and Spirits Award) - Dubbel goud

 

Over de producent

Als we je laten raden waar Panda Gin vandaan komt, leg je in eerste instantie waarschijnlijk niet onmiddellijk de link met België.

Nochtans is Panda Gin een 100% Belgische gin die wordt gedistilleerd en gebotteld in Waterloo. Waterloo kennen we dan weer als de plaats waar Napoleon Bonaparte in 1815 werd verslagen, een hit van ABBA en het Zoniënwoud. Uiteraard wonen er geen panda’s in het Zoniënwoud! De gin linkt zijn naam aan het gebruik van de lychees die uit China komen …

 

Ten tijden van klimaatbewustzijn is het biologisch aspect een zeer populair begrip. Zij onderscheiden zich dan ook met hun 100% biologische samenstelling waarbij de oorsprong van elk ingredient is gekend en word gecontroleerd. Met trots word het certificaat voor biologische landbouw ook afgebeeld op het etiket. Het zijn pricipes die het hele team zeer hoog in het vaandel draagt en is een mooi alternatief op de massaproductie van de grote merken.


Website van de producent

www.panda-gin.com


Perfect serve

GIN-TONIC

Vul een gekoeld ballonglas met ijs en voeg 5 cl. Panda Gin toe

Laat vervolgens 15cl. neutrale tonic via de barlepel in het glas glijden om je gin-tonic lekker bruisend te houden.

Werk af met wat jeneverbessen, sinaasappelzesde of een takje tijm.

Door het zoete karakter van de gin kan je ook perfect enkele basilicumblaadjes of munt toevoegen.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon

©2019 Boozt Tasting & Serving is een handelsmerk van Leitmotiv BV

0
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle