Strange Donkey

London Dry Gin

Type:

Alcoholgehalte:

Herkomst:

Regio:

Producent:

Flesinhoud:

Verkoopprijs:

London Dry Gin

40% vol.

België

Antwerpen (Vremde)

Strange Donkey VOF

500 ml.

41 euro

Over deze gin

Strange Donkey is een verfijnde citrus gin met kruidige toetsen, die word gedistileerd volgens de London Dry principes.

Er worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt, zonder enige toevoeging van smaken en aromaten na het destilleren. Puur natuur dus!

Verschillende exotische citrusvruchten zoals sudashi, yuzu, Buddha's hand en vingerlimoen uit verre continenten worden gecombineerd met lokale ingrediënten. Lokaal kan je hier wel heel letterlijk nemen, want niet minder dan 17 van de 23 gebruikte ingrediënten worden geteeld in eigen tuin. 

De gin bevat ook Vlierbloesem wat hem onderscheid van de vele andere gins. Dit zorgt dan weer voor een vleugje extra subtiele zoetigheid. Al van bij de eerste slok prikkelt deze London Dry Gin al je zintuigen.


Ingrediënten (23)

 

- Buddha's hand

- Citroenverbena

- Engelwortel

- Jeneverbesbes


- Koriander


- Olijfkruid


- Sudashi


- Tripmadam


- Vingerlimoen

- Vlierbloesem

- Walnoot

- Yuzu


- …

Onderscheiding

 

- 2015 - International Wine & Spirit Competition, Quality Award - Silver Medal

 

De legende van de ezel

 

Volgens een lokale dorpslegende werd er lange tijd geleden besloten om een kerk te bouwen in de landelijke zuidrand van Antwerpen. Om de een of andere bizarre reden lieten de plaatselijke prominenten van weleer de geschikte plaats voor de bouwwerken bepalen door een ezel. Op de rug van de ezel bonden ze enkele zware zakken en lieten hem rondwandelen. Op de plaats waar de vermoeide ezel ging liggen om te rusten, zou dan de kerk gebouwd worden.

Uiteraard ging de ezel niet op de plaats liggen waar de prominenten hadden gehoopt. Zoals deze koppige dieren wel vaker doen, volgde de ezel resoluut zijn eigen pad en dwaalde af naar een nogal vreemde locatie. De aanwezige toeschouwers reageerde in het lokale dialect “Da’s een vremde plek”, waarna de nieuwe gemeente prompt tot Vremde werd gedoopt. Deze gin is dus een ode aan Vremde, waar hij is ontstaan.

Over de producent

Enkele jaren geleden besloten An en Hans om hun levensstijl drastisch te veranderen. Beiden voelden ze de drang om, samen met hun 3 kinderen, dichter bij de natuur te gaan leven. Ze kochten in Vremde, een 16e-eeuwse hoeve die ooit toebehoorde aan een abdij. De rust van het landelijk dorpje tussen Antwerpen en Lier leek voor hen de ideale omgeving om te starten met een bed & breakfast.

Het duurde dan ook niet lang voor de plaatselijke geschiedenisleraar de nieuwkomers kwak bezoeken en hun groene vingers beoordeelde. Hij wees hen op de oeroude bomen en struiken die groeien en bloeien in de vruchtbare achtertuin van B&B Vennehoeve. Hij fluisterde ze daarbij wat raad in: “daarmee kan je confituren maken, met deze plant een siroop, met die andere heb je wijn”.

Dat bracht An en Hans op ideeën en al gauw begonnen ze te experimenteren met vlierbes, het enige dat de twee ezels in de tuin niet op eten. Van de appel- en perenoogst maken ze stroop, in de volksmond ook gekend als “poepgelei”. Verder maakt het koppel ook siroop, appelsap en brengen ze ingrediënten aan voor bier dat ze laten brouwen.


An en Hans delen ook een gezamenlijke passie met 3 vrienden. Samen met Bart, Hans en Carl genieten ze wel eens van een gin-tonic. En al snel ontstond dan ook het idee om een eigen gin te produceren. Het vijftal bundelden al hun ervaring en kennis en na veel experimenteren, proberen en proeven, druppelde in 2015 de eerste gin uit hun artisanale mini-distillator. Samen ontwikkelden ze Strange Donkey Gin, van het recept tot de branding op basis van de legende van de “vreemde ezel”.

 

Voor de meeste basisingrediënten kunnen ze terecht in de eigen tuin. Voor de citrustoetsen kunnen ze dan weer aankloppen bij een buurman. Deze man is steeds op zoek naar zeldzame citrus-variëteite, die hij vervolgens in zijn eigen serre probeert te kweken. De flessen worden met de hand gebotteld, gelabeld en elke fles is voorzien van een uniek handgeschreven batchnummer. Je drinkt deze gin ondertussen in heel wat topzaken en is Strange Donkey ook erkend als streekproduct.


Website van de producent

www.strangedonkeygin.com


Perfect serve

GIN-TONIC

Vul het glas met veel ijs en 5 cl. Strange Donkey London Dry Gin.

Deze gin combineert zich best met een Fever-Tree Mediterranean Tonic of Goldberg Tonic.

Garneer met een schijfje citrus (limoen, grapefruit of pomelo).

Voeg een kardemompeul en wat roze peperbessen toe.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon

©2019 Boozt Tasting & Serving is een handelsmerk van Leitmotiv BV

0
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle